Fontosabb a pénz a fiatalok számára?

A Z generáció tagjainak már a munkaerőpiacra lépésük kezdete óta fontos a jó fizetés és sokan közülük ki is fejezik elégedetlenségüket a juttatásokkal kapcsolatban. A magasabb fizetés megszerzése motivációjuk egyik fő kulcsa és ilyen mértékben talán egyik generáció tagjainak sem volt fontos ez az aspektus korábban. Na de mi állhat a Z generáció anyagi motivációja mögött?

A Z generáció pénzügyi motivációjának nagy részét az magyarázhatja, hogy ők többnyire azt látták a szüleiken – akik főként az X generáció tagjai voltak -, hogy pénzügyi nehézségekkel küzdenek a gazdasági válságok idején. A Z generáció tagjai ugyanis – akik 1997 és 2012 között születtek -, globális recessziók és gazdasági válságok közepette nőttek fel. Néhányuk számára az instabilitás a mindennapok részét képezte.

Most pedig ismét gazdasági bizonytalanság közepette diplomáztak le és érthető módon aggódnak jövőjük miatt. Ennek eredményeként több juttatást követelnek a munkáltatóiktól, és kifejezetten karrierjük korai szakaszában sok fiatal munkavállaló hajlandó váltani a jobban fizető lehetőségekért.

Küzdelem a kilátástalanságból való kilábalásért

Az idősebb generációk számára talán nehéz lehet megérteni, miért ilyen hangsúlyos a fizetés a fiatal munkavállalók számára. Azonban, míg például az X generációsok heti 40 óra munkával meg tudtak teremteni egy jó életszínvonalat, addig a Z generáció tagjai akár 50-60 óra munkával is küszködhetnek a kiadásokkal – mondja el Corey Seemiller, Z generációval foglalkozó oktató, kutató és TEDx-előadó.

Napjainkban a fiatal munkavállalók nehéz gazdasági időszakban kezdik a karrierjüket alacsonyabb beosztásokban, ami tovább fokozza pénzügyi szorongásaikat. Az infláció drasztikus emelkedése növeli az életköltségeket, ráadásul az oktatási költségek is nőttek és sokakat diákhitel is terhel.

A Z generáció tehát sokkal többet aggódik a pénzügyei miatt, mint a többi generáció. Egy globális, 12 000 munkavállaló bevonásával készült felmérésből az derült ki, hogy a Z generáció 39%-a a pénzügyi bizonytalanságot nevezte meg legfőbb stresszfaktorának, míg ez az arány az Y generációnál 34%, az 50-64 éveseknél pedig 29% volt. A fiatalabb munkavállalók különösen aggódnak a megélhetési költségek emelkedése miatt és amiatt, hogy mindez hogyan befolyásolja a jövőjüket. Ezek a félelmek pedig egy alapszükségletünk, méghozzá a biztonság sérülését mutatják.

Anyagi juttatásokon innen és túl

Tehát nem feltétlenül az a helyzet, hogy a Z generáció pénzéhes lenne, a többségük csupán szeretné fedezni a megnövekedett költségeket és megteremteni a pénzügyi biztonságot.

Ám természetesen fontos megjegyezni, hogy a fizetés mellett a Z generáció tagjai egyéb szempontokat is értékelnek a munkahelyükön, mint például a munka-magánélet egyensúlyát, a fejlődési lehetőségeket, a rugalmasságot és az értékorientált vállalati kultúrát. Azonban a gazdasági nyomás, a pénzügyi bizonytalanság és a megélhetési költségek növekedése erőteljesen befolyásolja a Z generáció munkavállalóinak prioritásait, és ezért a magasabb fizetés jelenleg a leginkább motiváló tényezők közé tartozik számukra.

Na de vajon megkapja-e a Z generáció, amire vágyik?

A Z generációval foglalkozó szakértők úgy látják, hogy a fiatalok igencsak magabiztosak, amikor fizetésemelésről vagy bértárgyalásról van szó. Egy felmérésben a válaszadó Z generációsok 80%-a állította azt, hogy tud olyan állást találni, ami jól fizet és ami elégedettséget ad számára az önmegvalósítás terén is. A kérdés persze az, hogy a munkáltatók tudják-e tartani a lépést.

Felhasznált forrás:

https://www.bbc.com/worklife/article/20230530-why-gen-z-are-so-motivated-by-pay

Novák Dóra
Novák Dóra
A nevem Novák Dóra, pszichológus és kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns- jelölt vagyok. Szenvedélyem az emberekkel való foglalkozás, mások erősségeinek felszínre hozása és az általam megszerzett pszichológiai tudás átadása, hogy ezáltal kiegyensúlyozottabb életvitelt és minőségibb kapcsolatokat tudjunk létrehozni és fenntartani. Az egyéni pszichológiai konzultációk mellett egy tréning-tanácsadó cégnél dolgozom, ahol több különböző nagyvállalatnak tartok vezetőfejlesztési – és mentális jóllét képzéseket. Legfőbb érdeklődési területem és szívügyem a mentális jóllét fejlesztés (stresszkezelés, munka-magánélet egyensúly, kiégés megelőzése, az önmagunkkal való kapcsolat erősítése, hatékony szokások kialakítása stb.), így a PszichoLive oldalán is számos írást olvashattok tőlem ezekben a témákban.

Népszerűek

Az öt legfontosabb dolog, amit Dr. Vekerdy Tamás tanított nekünk

1. Nem az teljesít majd igazán jól a "kemény, versengő, taposó" felnőttéletben, akit már gyerekkorában is "kemény, versengő, taposó" körülmények között neveltek. Éppen ellenkezőleg....

A mérgező emberek 5 leggyakoribb működése

Mindannyian ismerünk közelebbről vagy távolabbról olyan embert, aki rendre furcsa, nyomasztó érzést kelt bennünk, ráadásul erre sokszor csak akkor ébredünk rá, amikor már az...

Elszürkülni a másik mellett – Így marcangol szét lassan az érzelmi bántalmazás

A bántalmazás nem feltétlenül bántalmazásnak indul – intő jeleit egy kapcsolat elején olykor nehéznek tűnhet kiszűrni, és sokszor mire felszínre jön a másik „valódi...

A nárcisztikus szülő gyermeke örökké a „nem elég jóság” árnyékában élhet – 5 jel, hogy felismerd

„Ha egy mondatban kellene jellemeznem, milyen érzés egy ilyen örömgyilkos édesanyával élni egy életet, akkor annyit mondanék, hogy olyan, mintha rátett volna a hátadra...

Gázlángozás – A manipulációs stratégia, mely eléri, hogy őrültnek gondold magad

„Oh, ugyan már! Soha nem mondtam ilyet! Csak túlságosan érzékeny vagy. Nem tudom, hogy miért csinálsz akkora ügyet ebből…” – ha ismerősek ezek a...